SM Borås

Blev en riktigt bra helg i Borås iallafall för MX2 grabbarna, regnet som föll på fredagen gjorde banan till nästintill perfekt, ja Borås är tyvärr mycket sten och hårda kanter men det tillhör väl sporten tycker jag.

Nytt för i år är att man kör ett sprinter heat på 15 min plus 2 varv redan på lördagseftermiddagen och man har nu förvandlat den annars ganska trista kvaldagen till något mycket bättre och spännande.

I MX 2 klassen dominerade Gole och tog tre säkra heatsegrar han blir nog svårstoppad denna säsongen ser det ut som. Nick Kouwenberg från nederländerna tog hand om andra platsen totalt före regerande svenska mästaren i MX1 klassen Jesper Jönsson.

MAR_8556

 

 

 

 

 

 

 

Om vi kollar på MX1 klassen så ser den lite mer öppen ut och vi kommer nog få se flera förare längst upp på pallen. Tyvärr så slutade helgen med ett riktigt tråkigt heat för MX1 förarna med mycket skador som följd och med en omstart och ett brutet heat där man kört ca 12 minuter men valde att inte räkna eller starta om. Läget för de skadade förarna vet jag tyvärr inget om för tillfället. Starten i heat 2 resulterade i en av de största högarna av förare jag någonsin sett och alla som stod drog nog en suck av lättnad när vi såg att alla förarna rörde på sig även om det slutade med minst 1 ambulansfärd. Tyvärr fick alla på plats se en förare som betedde sig riktigt illa och passerade rödflaggen och körde fram till platsen där ambulans personalen arbetade med två skadade förare och varvade upp hojen utan ljuddämpare ett flertal gånger (förmodligen för att mekanikern skulle fatta att han tappat ljuddämparen i vurpan) sådan respektlöst beteende hoppas jag aldrig vi får se igen, efter han fått beskedet att han var diskad och inte fick ställa upp på omstart betedde han sig fruktansvärt oproffsigt och skällde ut tävlingsledaren så alla på ett par hundra meters avstånd hörde. Vi får hoppas att detta ger mer straff än att bli diskad från heatet.

 

MAR_6899

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

efter omstart så började flera förare vurpa på olika ställen av banan och någon så illa att heatet avbröts på nytt och man valde att inte starta om heatet eller räkna resultatet.

Totalsegrare blev Nikolaj Larsen med samma poäng som tvåan Pontus Jönsson som tagit steget upp i MX1 klassen trea slutade Oskar Olsson.